Urządzenia i Akcesoria
Chleb pszenno-żytni razowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
30 kromek
Składniki
-
100 g ziaren żyta
-
4 łyżeczki suchych drożdży40 g świeżych drożdży pokruszonych
-
30 g miodu
-
300 g mleka
-
400 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
83.7 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
332.2 kJ /
79.4 kcal
Tłuszcz
1.3 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
14.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 godz. 45 min
Chleb mieszany z ziemniakami
1 godz. 45 min
Chleb pełnoziarnisty na parze
2 godz.
Chleb pszenno-jęczmienny na zakwasie żytnim
18 godz. 45 min
Chleb orkiszowo-gryczany
1 godz. 30 min
Chleb wiejski
2 godz.
Chleb musli
1 godz. 45 min
Chleb orkiszowy
1 godz. 40 min
Chleb pszenny
1 godz. 30 min
Bułki pszenne
1 godz. 30 min
Bułki grahamki
1 godz. 5 min