Chleb pszenno-żytni razowy
TM5 TM6

Chleb pszenno-żytni razowy

Składniki

  • 100 g ziaren żyta
  • 40 g świeżych drożdży, pokruszonych
  • 30 g miodu
  • 300 g mleka
  • 400 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy
  • 1 łyżeczka soli

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
268 kJ / 64 kcal
Białko
2.2 g
Węglowodany
11.3 g
Tłuszcz
1.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie