Urządzenia i Akcesoria
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
350 g ryżu długoziarnistego np. jaśminowego, basmati
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
30 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
1 ½ łyżeczka kurkumy, mielonej
-
30 - 35 g oleju arachidowego
-
650 - 750 g filetów rybnych np. z dorsza, pokrojonych na 2 cm kawałki
-
600 g mleczka kokosowego
-
850 g wody
-
10 g cukru trzcinowego
-
25 - 30 g sosu rybnego
-
10 - 15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
sól do oprószenia ryby
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia ryby
-
szczypiorek, świeży (opcjonalnie) drobno posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
443.3 mg
Białko
31.1 g
Kalorie
2541.8 kJ /
607.5 kcal
Tłuszcz
21.8 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Węglowodany
60.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Tajska zupa z kurczakiem, jarmużem i makaronem z fasoli mung
50 min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Zupa tajska z kurczakiem i batatami
20 min
Krewetki curry
1 godz. 50 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35 min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 min
Korma z owoców morza
40 min
Zupa rybna z kolendrą
45 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
1 godz. 5 min