Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem

Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem

4.0 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • ryżu długoziarnistego np. jaśminowego, basmati
    350 g
  • ząbki czosnku
    3 - 4
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    30 g
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    30 g
  • kurkumy, mielonej
    1 ½ łyżeczka
  • oleju arachidowego
    30 - 35 g
  • filetów rybnych np. z dorsza, pokrojonych na 2 cm kawałki
    650 - 750 g
  • mleczka kokosowego
    600 g
  • wody
    850 g
  • cukru trzcinowego
    10 g
  • sosu rybnego
    25 - 30 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    10 - 15 g
  • sól do oprószenia ryby
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia ryby
  • szczypiorek, świeży (opcjonalnie) drobno posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 607.5 kcal / 2541.8 kJ
Białko 31.1 g
Tłuszcz 21.8 g
Węglowodany 60.2 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Sód 443.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...