
Urządzenia i Akcesoria
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
ryżu długoziarnistego np. jaśminowego, basmati350 g
-
ząbki czosnku3 - 4
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry30 g
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki30 g
-
kurkumy, mielonej1 ½ łyżeczka
-
oleju arachidowego30 - 35 g
-
filetów rybnych np. z dorsza, pokrojonych na 2 cm kawałki650 - 750 g
-
mleczka kokosowego600 g
-
wody850 g
-
cukru trzcinowego10 g
-
sosu rybnego25 - 30 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego10 - 15 g
-
sól do oprószenia ryby
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia ryby
-
szczypiorek, świeży (opcjonalnie) drobno posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
607.5 kcal /
2541.8 kJ
Białko
31.1 g
Tłuszcz
21.8 g
Węglowodany
60.2 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Sód
443.3 mg