Urządzenia i Akcesoria
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
130 g ryżu długoziarnistego np. jaśminowego, basmati
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
10 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
½ łyżeczka kurkumy, mielonej
-
10 - 15 g oleju arachidowego
-
200 - 250 g filetów rybnych np. z dorsza, pokrojonych na 2 cm kawałki
-
200 g mleczka kokosowego
-
350 g wody
-
5 g cukru trzcinowego
-
10 g sosu rybnego
-
5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
sól do oprószenia ryby
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia ryby
-
szczypiorek, świeży (opcjonalnie) drobno posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
476.1 mg
Białko
30.4 g
Kalorie
2599 kJ /
621.2 kcal
Tłuszcz
22.6 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
15.8 g
Węglowodany
62.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Portugalska zupa rybna Caldeirada
55 min
Zupa rybna z kolendrą
45 min
Korma z owoców morza
40 min
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Tajska zupa z kurczakiem, jarmużem i makaronem z fasoli mung
50 min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1 godz. 15 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Kokosowa zupa z kurczakiem
35 min
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35 min