
Urządzenia i Akcesoria
Pasta z makreli wędzonej
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
3 porcje
Składniki
-
25 g cebuli przekrojonej na pół
-
25 - 35 g ogórków kiszonych odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
-
150 g makreli, wędzonej bez skóry i ości, podzielonej na kawałki
-
½ łyżki majonezu
-
1 łyżeczka musztardy
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
½ - 1 łyżka szczypiorku posiekanego (opcjonalnie)
-
sól do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
129.4 kcal /
541.4 kJ
Białko
9.5 g
Tłuszcz
8.9 g
Węglowodany
1.9 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
83.3 mg