Pulpety w sosie pomidorowym

4.6 145 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

Pulpety
  • olej ilość do natłuszczenia
  • 60 g białego chleba świeżego lub czerstwego, pokrojonego na kawałki
  • 120 g mleka
  • 10 - 15 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 - 2 ząbki czosnku (opcjonalnie)
  • 600 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
  • 3 jajka
  • ¾ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Sos pomidorowy
  • 3 ząbki czosnku
  • 80 - 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 900 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1072.3 mg
Białko 24.6 g
Kalorie 1820.8 kJ / 435.2 kcal
Tłuszcz 28.3 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Węglowodany 21.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...