Bhuna gosht

Bhuna gosht

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 portions

Składniki

  • brown onion (approx. 100 g), cut into quarters
    1
  • fresh coriander leaves, stalks and roots (approx. 15 g), cut into thirds (see Tips)
    10 sprigs
  • vegetable oil
    20 g
  • black mustard seeds
    ½ tsp
  • cardamom pods (green), crushed
    3
  • cinnamon quill
    ½
  • dried bay leaf
    1
  • boneless lamb shoulder cut into cubes (4 cm) (see Tips)
    400 g
  • tomato paste
    1 tbsp
  • Kashmiri chilli powder
    ¼ tsp
  • ground turmeric
    ¼ tsp
  • garam masala (see Tips)
    ¾ tsp
  • salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • garlic paste (see Tips)
    5 g
  • ginger paste (see Tips)
    10 g
  • fresh coriander to serve
  • natural yoghurt to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 701.5 kcal / 2935.1 kJ
Białko 36.3 g
Tłuszcz 55.7 g
Węglowodany 16.9 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 19.5 g
Sód 437 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...