Chicken korma

Chicken korma

3.7 12 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • dried bay leaves
    1
  • cardamom pods (green)
    4
  • whole cloves
    3
  • cinnamon quill broken into halves
    ¾
  • olive oil
    2 tbsp
  • raw almonds (see Tips)
    30 g
  • garlic paste (see Tips)
    2 tsp
  • ginger paste (see Tips)
    1 ¼ tsp
  • brown onion (approx.100 g), cut into halves
    ¾
  • ground cumin
    ½ tsp
  • ground coriander
    ¾ tsp
  • ground turmeric
    ¼ tsp
  • sea salt
    ¾ tsp
  • Kashmiri chilli powder
    ¼ tsp
  • pouring (whipping) cream
    100 g
  • water
    130 g
  • tomato paste
    1 ¼ tbsp
  • chicken thigh fillet cut into cubes (2-3 cm)
    700 g
  • garam masala (see Tips)
    ¾ tsp
  • fried shallots for garnishing

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 719 mg
Białko 27.9 g
Kalorie 1803.7 kJ / 431.1 kcal
Tłuszcz 34.1 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 10.9 g
Węglowodany 7.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...