Urządzenia i Akcesoria
Biszkopt
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 kawałków
Składniki
-
masło ilość do natłuszczenia formy
-
3 jajka
-
90 g cukru
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego¾ łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
90 g mąki pszennej
-
¾ łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)
-
1 szczypta soli (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
55.5 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
608.5 kJ /
145.4 kcal
Tłuszcz
2.2 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
27.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Karpatka
5 Std.
Biszkopt kakaowy z olejem
4 Std.
Biszkopt kakaowy
4 Std.
Wilgotny biszkopt z olejem
4 Std.
Biszkopt czekoladowy
4 Std.
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48 Std.
Kakaowa rolada z kremem śmietanowym i owocami
4 Std.
Tort walentynkowy
7 Std. 20 Min
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
2 Std. 55 Min
Masa maślana
5 Min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 Std. 55 Min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 Min