Pan di Spagna

Pan di Spagna

4.7 34 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
16 fette

Składniki

  • burro q.b.
  • 8 uova (da 60 g circa, vedere consigli)
  • 240 g di zucchero
  • 2 cucchiaini di zucchero vanigliato
    1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 240 g di farina tipo 00
  • 2 cucchiaini di lievito in polvere (opcjonalnie)
  • 2 pizzichi di sale (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 145.4 kcal / 608.4 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 2.2 g
Węglowodany 27.1 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 31 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...