Paris Brest
TM5 TM6

Paris Brest

3.8 (25 ocen)

Składniki

Anello di pasta choux

  • 250 g di acqua
  • 100 g di burro morbido a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 150 g di farina tipo 00
  • 4 uova (da 60 g)

Crema diplomatica

  • 300 g di latte intero
  • 3 tuorli
  • 80 g di zucchero
  • 30 g di frumina
  • ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 20 g di zucchero a velo

Terminare la preparazione

  • fragole, pulite e a fettine, a piacere
  • zucchero a velo q.b.

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1151 kJ / 275 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
24.4 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
0.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy