Urządzenia i Akcesoria
Paris Brest
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 porzioni
Składniki
Anello di pasta choux
-
250 g di acqua
-
100 g di burro morbido a pezzi
-
1 pizzico di sale
-
150 g di farina tipo 00
-
4 uova (da 60 g)
Crema diplomatica
-
300 g di latte intero
-
3 tuorli
-
80 g zucchero
-
30 g di frumina
-
½ stecca di vaniglia i semini estratti
-
200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
-
20 g zucchero a velo
Terminare la preparazione
-
fragole pulite e a fettine, a piacere
-
zucchero a velo q.b.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
6 g
Kalorie
1151 kJ /
275 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
24.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Dolce effetto
60 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Profiteroles al limone
1 godz. 45 min
Pasta choux
2 godz.
Pasta Choux
2 godz.
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Treccia di pan brioche ripiena
2 godz. 20 min
Pasta choux al cacao
1 godz. 10 min
Cupolette al limone
9 godz.
Bignè all'amarena
3 godz.
Pastiera
15 godz.
Panini napoletani
5 godz. 20 min
Zeppole di San Giuseppe
1 godz. 50 min
Torta Babà napoletana
8 godz.