Urządzenia i Akcesoria
Crema pasticcera
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
6 porzioni
Składniki
-
500 g di latte intero
-
5 tuorli
-
100 g di zucchero
-
½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale1 cucchiaino di zucchero vanigliato, fatto in casa
-
50 g di frumina50 g di farina tipo 00
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
5.5 g
Kalorie
870 kJ /
208 kcal
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
30.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Le mie ricette
198 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Pan di Spagna
1 godz.
Pasta Choux
2 godz.
Panna montata
10 min
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Pasta frolla
2 godz.
Profiteroles
2 godz.
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 min
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25 min
Besciamella veloce
15 min
Crema chantilly
35 min
Crema Bimby ®
45 min
Bignè con crema pasticcera
3 godz.