Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- 200 g di uova intere (4 uova)
- 50 g di tuorli (circa 3 tuorli)
- 170 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 5 g di scorza di limone grattugiata
- 120 g di farina di grano forza 180 W
- 50 g di fecola di patate
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 862.4 kJ / 206.1 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Sód
- 33.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema mousseline
1h
Pasta choux
2 godz.
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Bignè con crema pasticcera
3h
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5h
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25 min
Crema diplomatica
30 min
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2 godz.
Crema pasticcera al cucchiaio
15min
Crema pasticcera alla vaniglia
15min
Torta mimosa
1h 5min