Paprika chicken with sour cream sauce

Paprika chicken with sour cream sauce

4.3 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • fresh parsley leaves only
    4 sprigs
  • brown onions (approx. 260g), cut into halves
    2
  • garlic cloves
    3
  • olive oil
    30 g
  • sweet paprika
    1 tbsp
  • tomato paste
    60 g
  • white wine
    100 g
  • water
    50 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    3 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • sour cream
    150 g
  • skinless, boneless chicken thighs trimmed (optional) and cut into halves
    1500 g
  • sour cream for serving

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 287.9 mg
Białko 49.5 g
Kalorie 1809.5 kJ / 432.5 kcal
Tłuszcz 20.6 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Węglowodany 7.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...