Paprika chicken with sour cream sauce

Paprika chicken with sour cream sauce

4.4 34 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 portions

Składniki

  • fresh parsley leaves only
    3 sprigs
  • brown onion (approx. 80 g)
    ½
  • garlic clove
    1
  • olive oil
    20 g
  • sweet paprika
    1 ½ tsp
  • tomato paste
    20 g
  • white wine
    50 g
  • water
    30 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • sour cream
    50 g
  • skinless, boneless chicken thighs trimmed (optional) and cut into halves
    500 g
  • sour cream for serving

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 282.6 mg
Białko 49.5 g
Kalorie 2014.6 kJ / 481.5 kcal
Tłuszcz 25.7 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Węglowodany 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...