Urządzenia i Akcesoria
Sos koperkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje
Składniki
-
¼ pęczka koperku, świeżego tylko liście
-
140 g mleka
-
½ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
15 g masła
-
10 g mąki pszennej
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 szczypty soli
-
1 szczypta cukru
-
70 g śmietany UHT, 18% tłuszczu70 g śmietany UHT, 12% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
169.7 mg
Białko
4 g
Kalorie
677.6 kJ /
162 kcal
Tłuszcz
12.1 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 600 ml
15 Min
Sos szpinakowo-śmietanowy
30 Min
Sos serowy roquefort
20 Min
Sos cebulowy (sos soubise)
30 Min
Sos soubise
30 Min
Sos jogurtowy
5 Min
Sos pomidorowy Aurora
20 Min
Sos śmietanowo-porowy
30 Min
Sos beszamelowy
15 Min
Kapusta gotowana
30 Min
Kapusta zasmażana
1 Std. 35 Min
Kapusta czerwona na ciepło
35 Min