Sos koperkowy

Sos koperkowy

4.6 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje

Składniki

  • ¼ pęczka koperku, świeżego tylko liście
  • 140 g mleka
  • ½ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 15 g masła
  • 10 g mąki pszennej
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 szczypty soli
  • 1 szczypta cukru
  • 70 g śmietany UHT, 12% tłuszczu
    70 g śmietany UHT, 18% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 162 kcal / 677.6 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 12.1 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Sód 169.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...