
Urządzenia i Akcesoria
Sos śmietanowo-porowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
oleju20 g
-
pora pokrojonego w 1 cm plastry200 g
-
wody plus 3 łyżeczki350 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
masła25 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM (patrz wariant)½ - ¾ łyżeczki
-
ziarna ziela angielskiego2
-
liść laurowy, suszony1
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
skrobi ziemniaczanej2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
192 kcal /
803.9 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
18.3 g
Węglowodany
6.5 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
691.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYTRAWNE SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska