Sos koperkowy

Sos koperkowy

4.5 18 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 porcji

Składniki

  • ¾ pęczka koperku, świeżego tylko liście
  • 380 g mleka
  • 1 ½ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 45 g masła pokrojonego na kawałki
  • 30 g mąki pszennej
  • 3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 - 4 szczypty soli
  • 3 szczypty cukru
  • 210 g śmietany UHT, 12% tłuszczu
    210 g śmietany UHT, 18% tłuszczu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 144.4 mg
Białko 4 g
Kalorie 673.1 kJ / 160.9 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Węglowodany 9.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...