Urządzenia i Akcesoria
Sos koperkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 porcji
Składniki
-
¾ pęczka koperku, świeżego tylko liście
-
380 g mleka
-
1 ½ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
45 g masła pokrojonego na kawałki
-
30 g mąki pszennej
-
3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
3 - 4 szczypty soli
-
3 szczypty cukru
-
210 g śmietany UHT, 18% tłuszczu210 g śmietany UHT, 12% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
144.4 mg
Białko
4 g
Kalorie
673.1 kJ /
160.9 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Węglowodany
9.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 600 ml
15 min
Sos szpinakowo-śmietanowy
30 min
Sos serowy roquefort
20 min
Sos cebulowy (sos soubise)
30 min
Sos soubise
30 min
Sos jogurtowy
5 min
Sos pomidorowy Aurora
20 min
Sos śmietanowo-porowy
30 min
Sos beszamelowy
15 min
Kapusta gotowana
30 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min
Kapusta czerwona na ciepło
35 min