Urządzenia i Akcesoria
Bułki pszenne
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk
Składniki
-
150 g ziaren pszenicy
-
600 g mąki pszennej
-
2 ¼ łyżeczki soli
-
330 - 390 g wody ciepłej
-
60 g oleju
-
60 g świeżych drożdży pokruszonych
-
2 szczypty cukru
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania bułek
-
pestki dyni (opcjonalnie) ziarna słonecznika lub siemię lniane, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
446.1 mg
Białko
8.9 g
Kalorie
1209.7 kJ /
289.1 kcal
Tłuszcz
6.4 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
49.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chleb orkiszowo-gryczany
1 Std. 30 Min
Chleb mieszany z ziemniakami
1 Std. 45 Min
Chleb wiejski
2 Std.
Chleb pszenny
1 Std. 30 Min
Chleb musli
1 Std. 45 Min
Chleb pszenno-żytni razowy
1 Std. 40 Min
Chleb z otrębami
1 Std. 35 Min
Bułeczki orkiszowe
2 Std. 30 Min
Chleb orkiszowy
1 Std. 40 Min
Bułki grahamki
1 Std. 5 Min
Bułeczki jogurtowe
1 Std.
Bułki maślane
1 Std. 25 Min