Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cukru
-
1
czubata łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 1 opakowanie cukru wanilinowego - 50 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 250 g mleka
- 2 żółtka
- 60 - 80 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 jajko, do posmarowania bułek
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 745.4 kJ / 178.2 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 14 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mleczne bułeczki z żurawiną
3h 5min
Bułeczki mleczno-maślane
2h 55min
Rogale śniadaniowe
2h 10min
Zakręcone bułeczki piknikowe
50min
Bułeczki "Stokrotka"
1 godz. 5 min
Ciasteczka maślane
40min
Drożdżówki z serem
1 Std.
Chałka
2 Std. 20 Min
Bułeczki śniadaniowe
1h 45min
Brioszka
8h
Bułki pszenne
1 Std. 30 Min
Rogaliki na piątkę
2 Std. 20 Min