Urządzenia i Akcesoria
Bułki maślane
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
18 sztuk
Składniki
-
100 g cukru
-
1 opakowanie cukru wanilinowego1 czubata łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
50 g świeżych drożdży pokruszonych
-
250 g mleka
-
2 żółtka
-
60 - 80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 jajko do posmarowania bułek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
14 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
745.4 kJ /
178.2 kcal
Tłuszcz
4.8 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Drożdżówki z nadzieniem z płatków róż
1 Std. 15 Min
Chałka
2 Std. 20 Min
Zakręcone bułeczki piknikowe
50 Min
Bułeczki "Stokrotka"
1 Std. 5 Min
Bułeczki mleczno-maślane
2 Std. 55 Min
Brioszka
8 Std.
Mleczne bułeczki z żurawiną
3 Std. 5 Min
Bułki pszenne
1 Std. 30 Min
Bułeczki śniadaniowe
1 Std. 45 Min
Drożdżówki z serem
1 Std.
Rogale śniadaniowe
2 Std. 10 Min
Rogaliki na piątkę
2 Std. 20 Min