
Urządzenia i Akcesoria
Bułki pszenne
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 sztuki
Składniki
-
50 g ziaren pszenicy
-
200 g mąki pszennej
-
¾ łyżeczki soli
-
110 - 140 g wody ciepłej
-
20 g oleju
-
20 g świeżych drożdży pokruszonych
-
1 szczypta cukru
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania bułek
-
pestki dyni (opcjonalnie) ziarna słonecznika lub siemię lniane, do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
299.5 kcal /
1252.9 kJ
Białko
9.8 g
Tłuszcz
7.1 g
Węglowodany
49.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
456.4 mg