Vellutata di zucchine e zenzero

Vellutata di zucchine e zenzero

4.5 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

  • 45 g di cipolla bianca
  • 75 g di carote pelate e a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 450 g di zucchine a pezzi (2-3 cm)
  • 150 g di patate americane dolci pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 15 g di radice fresca di zenzero pelata
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 670 g di acqua

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 130 kcal / 544 kJ
Białko 1.7 g
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 7.4 g
Błonnik 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...