Vellutata di zucca

4.5 1.2K ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 20 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
  • 1 porro in due pezzi
    1 scalogno, in due pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
    30 g di burro
  • 700 g di polpa di zucca a pezzi piccoli
  • 100 g di patate a fette
  • 500 g di acqua
  • 100 g di latte
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di cannella in polvere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 5.5 g
Kalorie 669 kJ / 160 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 12.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...