Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di cipolla
- 400 g di carote, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 400 g di acqua
-
1
dado per brodo vegetale
lub 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa - 20 g di olio extravergine di oliva + q.b. per condire
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 661 kJ / 158 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di piselli con polpettine di ricotta
55 min
Crema di piselli
45min
Vellutata di zucchine e zenzero
50min
Vellutata di finocchi e carote
35min
Vellutata di carote e pomodori secchi
40min
Crema di finocchi
35min
Vellutata di riciclo
50min
Crema di zucchine
30min
Vellutata di piselli
20 Min
Crema di zucchine con dadolata di pomodori
40min
Vellutata di zucchine con feta
50min
Vellutata di patate e robiola
45min