Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di patate, pelate e a pezzi
- 500 g di zucchine a pezzi
- 500 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale
lub 1 dado per brodo vegetale - 200 g di pomodori
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 10 g di basilico fresco le foglioline lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1605.6 kJ / 383.5 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 28.9 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 703.5 mg
Alternatywne przepisy
Crema di finocchi
35min
Vellutata di finocchi e carote
35min
Vellutata di piselli
20min
Crema di carote e mandorle
40min
Vellutata di carote e pomodori secchi
40min
Vellutata di carote
35min
Vellutata di zucchine con feta
50min
Vellutata di asparagi
45min
Crema di broccoli e porri
45min
Vellutata di zucchine e zenzero
50min
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50min
Passato di carote e asparagi con mandorle
30min