Sugo all'ortolana

Sugo all'ortolana

4.8 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porzioni

Składniki

  • di pomodori maturi in quarti
    400 g
    400 g di polpa di pomodoro, a pezzi
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di cipolla a pezzi
    25 g
  • spicchio di aglio
    ½
  • di carote pelate e a pezzi (3-4 cm)
    100 g
  • di gambi di sedano a pezzi (3-4 cm)
    25 g
  • di zucchine a dadini (1-2 cm)
    50 g
  • di peperoni a pezzi (1-2 cm)
    50 g
  • di melanzane a dadini (1-2 cm)
    50 g
  • di acqua
    50 g
  • di sale
    1 - 1 ½ cucchiaini
  • di pepe nero macinato fresco
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 50 kcal / 209 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...