Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla bianca in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di zucchine a tocchetti (2 cm circa)
- 5 foglie di basilico fresco, lavate
- 150 g di ricotta fresca, scolata dal siero (vedere consigli)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 456 kJ / 109 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di carote
1h
Polpette di tonno e ricotta
20 min
Polpettone di tonno
35min
Polpettine di spinaci e ricotta
30min
Polpette di radicchio e ricotta
1h
Pesto di ricotta e noci
10 min
Polpette di ricotta
50min
Sugo di spinaci veloce
30min
Pesto di robiola al sapore di mare
10 min
Pesto di carote e noci
10 min
Sugo all'ortolana
1h 5min
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10 min