Sugo bianco di ricotta e zucchine

Sugo bianco di ricotta e zucchine

4.7 346 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 50 g di cipolla bianca in quarti
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 300 g di zucchine a tocchetti (2 cm circa)
  • 5 foglie di basilico fresco lavate
  • 150 g di ricotta fresca scolata dal siero (vedere consigli)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 4.6 g
Kalorie 456 kJ / 109 kcal
Tłuszcz 9.2 g
Błonnik 0.7 g
Węglowodany 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...