Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di cipolla in quarti
- 50 g di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 2 rametti di prezzemolo fresco, interi e lavati
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di funghi freschi pleurotus a pezzi grossi
- 50 g di vino bianco
- 2 pizzichi di pepe nero in polvere (opcjonalnie)
- 600 g di passata di pomodoro
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 1 pizzico di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 540 kJ / 129 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragù di salsiccia
1 Std. 15 Min
Composta di melanzane e peperoni
1 Std. 45 Min
Sugo all'ortolana
1 Std. 5 Min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 Std. 5 Min
Verdure miste in agrodolce
25 godz. 40 min
Sugo all'amatriciana
50min
Sugo al basilico
1h 10 min.
Sugo di cozze e vongole
1h 20 min.
Sugo all'arrabbiata
20min
Ragù di tonno fresco
1h
Trippa in rosso con patate
1h 30min
Sugo al tonno
45min