Ragù di funghi

Ragù di funghi

4.4 137 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

  • 50 g di carota pelata e a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di cipolla in quarti
  • 50 g di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
  • 1 spicchio di aglio senz'anima
  • 2 rametti di prezzemolo fresco interi e lavati
  • 60 g olio extravergine di oliva
  • 300 g di funghi freschi pleurotus a pezzi grossi
  • 50 g di vino bianco
  • 2 pizzichi di pepe nero in polvere (opcjonalnie)
  • 600 g di passata di pomodoro
  • 100 g di acqua
  • 1 cucchiaino colmo di sale
  • 1 pizzico zucchero

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 3.6 g
Kalorie 540 kJ / 129 kcal
Tłuszcz 10.9 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...