Zupa pomidorowa spod Szrenicy

Zupa pomidorowa spod Szrenicy

4.8 112 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

  • 60 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 30 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 25 g masła pokrojonego na kawałki
  • 200 - 250 g pomidorów bez skórki, pokrojonych w ćwiartki
    200 - 250 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g wody
  • natka pietruszki, świeża drobno posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 138 kcal / 577.3 kJ
Białko 2.2 g
Tłuszcz 10.6 g
Węglowodany 10.6 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 127.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...