Tagliatelle z duszonymi grzybami

Tagliatelle z duszonymi grzybami

4.3 17 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje

Składniki

  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • ½ ząbka czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 1 łyżka
  • 50 g borowików, świeżych pokrojonych w plastry
    15 g borowików, suszonych, namoczonych 20 min w ciepłej wodzie, odsączonych
  • 50 g pieczarek pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowo 1-2 szczypty
  • 1200 g wody
  • 150 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1307.8 mg
Białko 11.4 g
Kalorie 1842.7 kJ / 440.4 kcal
Tłuszcz 17.9 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 58.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...