Urządzenia i Akcesoria
Tagliatelle z duszonymi grzybami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
½ ząbka czosnku
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 1 łyżka
-
15 g borowików, suszonych, namoczonych 20 min w ciepłej wodzie, odsączonych50 g borowików, świeżych pokrojonych w plastry
-
50 g pieczarek pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowo 1-2 szczypty
-
1200 g wody
-
150 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
-
1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1307.8 mg
Białko
11.4 g
Kalorie
1842.7 kJ /
440.4 kcal
Tłuszcz
17.9 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
58.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kaszotto z grzybami
40 min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Fettucine z grzybami
40 min
Risotto z borowikami
35 min
Risotto z kurkami
35 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Ryż śródziemnomorski
50 min
Risotto z grzybami
1 h 5 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM5, TM6)
55 min
Makaron w sosie pomidorowym
30 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min