Cannelloni spinaci e ricotta

Cannelloni spinaci e ricotta

4.7 3 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Pasta per cannelloni
  • 450 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 4 uova grandi (da 60 g circa)
  • 15 g di olio extravergine di oliva
Ripieno ricotta e spinaci
  • 700 g di acqua
  • 900 g di spinaci in foglia surgelati
  • 225 g di latte
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 900 g di ricotta vaccina scolata dal siero
Besciamella
  • 750 g di latte
  • 75 g di farina tipo 00
  • 30 g di burro
  • 1 - 1 ½ cucchiaino di sale a piacere
  • 1 pizzico di noce moscata grattugiata
Per terminare
  • 3 - 4 cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 30 g di burro a fiocchetti

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 41.9 g
Kalorie 3753 kJ / 897 kcal
Tłuszcz 45.9 g
Błonnik 302.1 g
Węglowodany 84.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...