Lasagna di zucchine

Lasagna di zucchine

4.3 72 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
10 porzioni

Składniki

  • 200 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 1 cipolla a metà
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 100 g di vino rosso
  • 500 g di carne trita di vitello
  • 300 g di passata di pomodoro
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 380 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 120 g di latte
  • 50 g di burro
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 800 g di zucchine a fette nel senso della lunghezza (spessore ½ cm)
  • 500 g di scamorza a cubetti (1 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 32.3 g
Kalorie 2197 kJ / 525 kcal
Tłuszcz 42 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 4.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...