Sopa de pescado

Sopa de pescado

5.0 5 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
3 raciones

Składniki

  • 50 g de gambas arroceras crudas
  • 1000 g de agua
  • 200 g de huesos de rape en trozos pequeños o espinas y cabeza de pescado blanco
  • 250 g de mejillones frescos limpios
  • 100 g de almejas frescas o chirlas remojadas con agua templada y sal
  • 50 g de zanahoria cortada en trozos
  • 100 g de puerro cortado en rodajas
  • 25 g de aceite de oliva virgen extra
  • ½ cucharadita de sal
  • ½ cucharada de pulpa de pimiento choricero
  • 25 g de vino blanco
  • 100 g de pescado blanco limpio sin piel en trozos (rape, mero, rosada, perca, etc.)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1370 mg
Białko 46.8 g
Kalorie 1693 kJ / 405 kcal
Tłuszcz 17.1 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 14.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...