![Salsa vizcaína Salsa vizcaína](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/132159DC-C628-4F7C-AC26-F8390E32D82D/Derivates/C6F941BD-5340-4C0F-91C8-EBF4A7D2508B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla en cuartos
- 300 g de cebolla roja en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 100 g de jamón serrano en dados
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 20 g de pulpa de pimiento choricero
- 1 pellizco de cayena molida (opcjonalnie)
- 100 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 5624 kJ / 1344.2 kcal
- Białko
- 36.1 g
- Węglowodany
- 59.1 g
- Tłuszcz
- 109.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.2 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 2722 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de pescado
55 Min
Salsa bearnesa
15 Min
Salsa verde
20 min
Salsa de tomate
40 Min
Pimientos rellenos de brandada de bacalao
45min
Calamares en su tinta
1 Std. 5 Min
Pollo en pepitoria
45min
Croquetas de jamón con bechamel rápida
9 Std. 15 Min
Bacalao con mantequilla de cítricos
50 Min
Croquetas de codornices estofadas (Castilla La Mancha)
14 Std. 50 Min
Puré de patata y verduras
45min
Albóndigas en salsa española
55 Min