![Potaje de vigilia Potaje de vigilia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DF4A23CF-387D-42FB-9CD7-EB375EAD0664/Derivates/8450ECAD-33EA-43E3-8AA9-C6EDBB93F757.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla cortada en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharada de pimentón dulce
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
- 700 g de agua (y algo más si fuera necesario)
- 250 g de espinacas congeladas (descongeladas y escurridas)
- 1 hoja de laurel seca
- 250 g de bacalao en salazón remojado y desalado (desmigado)
- sal (ajuste a su gusto)
- 2 huevos duros
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1259 kJ / 301 kcal
- Białko
- 16.05 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 20.65 g
Alternatywne przepisy
Sopa de pescado
55 min
Potaje de Cuaresma con langostinos
50 Min
Pisto
45 min
Judías blancas con chorizo
40 min
Lentejas estofadas
3 Std. 45 Min
Judías blancas a la hortelana
45 min
Marmitako de caballa
50 Min
Marmitako
40 min
Marmitako para dos
30 Min
Fabes con almejas
30 Min
Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas
45 min
Guiso de judías blancas con sepia
50 Min