Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

4.6 65 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji

Składniki

  • 110 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
  • 670 g cebuli przekrojonej na pół
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 25 g masła
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 czubate łyżeczki mąki pszennej
  • 1200 g wody
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 16 kromek bagietki czerstwej lub innego chrupkiego pieczywa

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 218.2 kcal / 912.8 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 19.6 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 449.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...