
Urządzenia i Akcesoria
Zupa cebulowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji
Składniki
-
110 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
670 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 g oliwy z oliwek
-
25 g masła
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 czubate łyżeczki mąki pszennej
-
1200 g wody
-
1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
16 kromek bagietki czerstwej lub innego chrupkiego pieczywa
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
218.2 kcal /
912.8 kJ
Białko
7.4 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
19.6 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
449.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska