Urządzenia i Akcesoria
Zupa cebulowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji
Składniki
-
110 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
670 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 g oliwy z oliwek
-
25 g masła
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 czubate łyżeczki mąki pszennej
-
1200 g wody
-
1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
16 kromek bagietki czerstwej lub innego chrupkiego pieczywa
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
449.1 mg
Białko
7.4 g
Kalorie
912.8 kJ /
218.2 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
19.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa krem z pora z serem owczym
30 min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50 min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa czosnkowa
55 min
Zupa krem czosnkowo-serowa
40 min
Zupa krem z pieczarek
20 min