Urządzenia i Akcesoria
Ciasto ptysiowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 sztuk
Składniki
-
100 g wody
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta soli
-
1 ½ łyżeczki cukru (5 g) (opcjonalnie)
-
80 g mąki pszennej
-
2 jajka (rozmiar M, 53-63 g każde)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
23.5 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
302.9 kJ /
72.4 kcal
Tłuszcz
4.8 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
5.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Karpatka
5 godz.
Rolada tiramisu
4 godz.
Pączki
1 godz. 20 min
Biszkopt
1 godz. 50 min
Rurki z kremem
3 godz.
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6 godz. 10 min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 min
Ptysie
2 godz. 15 min
Makaron jajeczny
1 godz.
Crème pâtissière
2 godz. 35 min
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2 godz. 15 min
Drożdżówki z serem
1 godz.