Ciasto ptysiowe

5.0 4 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 sztuk

Składniki

  • 100 g wody
  • 60 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 szczypta soli
  • 1 ½ łyżeczki cukru (5 g) (opcjonalnie)
  • 80 g mąki pszennej
  • 2 jajka (rozmiar M, 53-63 g każde)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 23.5 mg
Białko 1.6 g
Kalorie 302.9 kJ / 72.4 kcal
Tłuszcz 4.8 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 5.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...