
Urządzenia i Akcesoria
Drożdżówki z serem
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
14 sztuk
Składniki
Ciasto drożdżowe
-
mleka220 g
-
świeżych drożdży pokruszonych40 g
-
cukru100 g
-
mąki pszennej plus 2 duże łyżki (opcjonalnie)500 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki80 g
-
jajko1
-
soli½ łyżeczki
Masa serowa
-
jajko1
-
cukru60 - 80 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki500 g
-
śmietany, 12% tłuszczu gęstej100 g
-
białko do posmarowania drożdżówek1
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
293.9 kcal /
1229.6 kJ
Białko
10.7 g
Tłuszcz
8.7 g
Węglowodany
43.5 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Sód
242.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska