Urządzenia i Akcesoria
Drożdżówki z serem
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
14 sztuk
Składniki
Ciasto drożdżowe
-
220 g mleka
-
40 g świeżych drożdży pokruszonych
-
100 g cukru
-
500 g mąki pszennej plus 2 duże łyżki (opcjonalnie)
-
80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
½ łyżeczki soli
Masa serowa
-
1 jajko
-
60 - 80 g cukru
-
1 opakowanie cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
500 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
100 g śmietany, 12% tłuszczu gęstej
-
1 białko do posmarowania drożdżówek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
242.7 mg
Białko
10.7 g
Kalorie
1229.6 kJ /
293.9 kcal
Tłuszcz
8.7 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Węglowodany
43.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Drożdżówki z nadzieniem z płatków róż
1 godz. 15 min
Chałka
2 godz. 20 min
Zakręcone bułeczki piknikowe
50 min
Drożdżówki z jabłkami
2 godz. 35 min
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min
Drożdżówki z makiem
2 godz. 40 min
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2 godz. 15 min
Rogaliki z marmoladą
50 min
Bułki maślane
1 godz. 25 min
Drożdżówki z budyniem i śliwkami
2 godz.
Rogaliki na piątkę
2 godz. 20 min
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2 godz. 40 min