Urządzenia i Akcesoria
Rurki z kremem
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz.
35 sztuk
Składniki
Rurki
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
250 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
250 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 szczypta soli
-
olej do natłuszczenia
-
2 jajka roztrzepane, do posmarowania
-
cukier do posypania
Krem śmietanowy
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
250 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
40 g cukru pudru plus opcjonalnie do oprószenia
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
44.1 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
834.9 kJ /
199.5 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Węglowodany
13.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rolada malinowa
1 godz. 20 min
Rolada leśny mech z kremem cytrynowym
5 godz.
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6 godz. 10 min
Rolada kawowo-orzechowa
2 godz. 30 min
Rolada tiramisu
4 godz.
Oponki serowe
45 min
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min
Ciasto Pani Walewska
9 godz. 30 min
Ciasto Metrowiec
7 godz.
Wilgotny biszkopt z olejem
4 godz.
Pączki
1 godz. 20 min
Karpatka
5 godz.