Krem budyniowy (crème pâtissiére)

Krem budyniowy (crème pâtissiére)

4.8 702 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
750 g

Składniki

  • 1 laska wanilii
  • 500 g mleka
  • 70 g cukru
  • 60 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 2 żółtka

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 54 mg
Białko 5.3 g
Kalorie 582.8 kJ / 139.3 kcal
Tłuszcz 4.5 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 19.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...