Krem budyniowy (crème pâtissiére)

Krem budyniowy (crème pâtissiére)

4.8 668 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
750 g

Składniki

  • laska wanilii
    1
  • mleka
    500 g
  • cukru
    70 g
  • mąki pszennej
    60 g
  • jajka
    2
  • żółtka
    2

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 139.3 kcal / 582.8 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 4.5 g
Węglowodany 19.1 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 54 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...