Urządzenia i Akcesoria
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
750 g
Składniki
-
1 laska wanilii
-
500 g mleka
-
70 g cukru
-
60 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
2 żółtka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
54 mg
Białko
5.3 g
Kalorie
582.8 kJ /
139.3 kcal
Tłuszcz
4.5 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
19.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4 godz. 40 min
Kawowy sos karmelowy
45 min
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6 godz. 10 min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 godz.
Millefeuille z kremem waniliowym
5 godz.
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 min
Gęsty budyń – 1100 g
15 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Płynny budyń – 650 ml
15 min
Gęsty budyń – 600 g
15 min
Ciasto ptysiowe
1 godz. 10 min
Sos karmelowy
1 godz. 30 min