Crème pâtissière
TM5 TM6

Crème pâtissière

4.2 (43 oceny)

Składniki

  • 1 laska wanilii
  • 800 g mleka, 3,2% tłuszczu, w temp. pokojowej
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, w temp. pokojowej
  • 220 g żółtek (ok. 14 sztuk), w temp. pokojowej
  • 180 g cukru
  • 70 g skrobi kukurydzianej

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
11492.8 kJ / 2745 kcal
Białko
66 g
Węglowodany
288 g
Tłuszcz
148 g
Błonnik
1.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy