Urządzenia i Akcesoria
Crème pâtissière
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
1400 g
Składniki
-
1 laska wanilii
-
800 g mleka 3,2% tłuszczu, w temp. pokojowej
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej
-
220 g żółtek (ok. 14 sztuk), w temp. pokojowej
-
180 g cukru
-
70 g skrobi kukurydzianej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
4.7 g
Kalorie
820.9 kJ /
196.1 kcal
Tłuszcz
10.6 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
20.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PODSTAWY CUKIERNICZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6 godz. 10 min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 godz.
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 min
Ciasto kruche wytrawne
5 min
Ciasto ptysiowe
1 godz. 10 min
Ciasto kruche słodkie
2 godz.
Ptysie
2 godz. 15 min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8 godz. 45 min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 godz. 55 min
Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem
2 godz. 30 min