
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, ilość do natłuszczenia formy
- 4 jajka
- 120 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego - 120 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)
- 1 szczypta soli (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 608.5 kJ / 145.4 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 49.4 mg
Alternatywne przepisy
Biszkopt kakaowy
4h
Biszkopt czekoladowy
4h
Wilgotny biszkopt z olejem
4h
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 godz. 55 min
Tort czekoladowy
2 godz. 15 min
Ciasto kruche słodkie
2 Std.
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
2 Std. 55 Min
Ptysie
2 godz. 15 min
Masa maślana
5 min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 Min
Ciasto ptysiowe
2 Std.
Karpatka
5h