Ciasto ptysiowe

Ciasto ptysiowe

4.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
24 sztuki

Składniki

  • wody
    200 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    110 g
  • soli
    1 - 2 szczypty
  • cukru (15 g) (opcjonalnie)
    3 łyżeczki
  • mąki pszennej
    160 g
  • jajka (rozmiar M, 53-63 g każde)
    4

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 69.4 kcal / 290.4 kJ
Białko 1.6 g
Tłuszcz 4.5 g
Węglowodany 5.7 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 20.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...