Zupa krem z warzyw

Zupa krem z warzyw

4.4 32 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
3 porcje

Składniki

  • 150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • ½ pomidora przekrojonego na pół
  • 40 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 200 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, rzepy, pora), pokrojonych na kawałki
  • 1 gałązka natki pietruszki, świeżej
  • ¼ łyżeczki soli do smaku
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego do smaku
  • 300 g wody
  • 10 g masła
    10 g oliwy z oliwek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 106.3 kcal / 444.8 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 17.5 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 345.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...