
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z warzyw
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
3 porcje
Składniki
-
150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
½ pomidora przekrojonego na pół
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
200 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, rzepy, pora), pokrojonych na kawałki
-
1 gałązka natki pietruszki, świeżej
-
¼ łyżeczki soli do smaku
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego do smaku
-
300 g wody
-
10 g masła
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
106.3 kcal /
444.8 kJ
Białko
3.2 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
17.5 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
345.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska