
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z warzyw
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
9 porcji
Składniki
-
450 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
1 ½ pomidora przekrojonego na pół
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
600 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, rzepy, pora), pokrojonych na kawałki
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej
-
¾ - 1 łyżeczka soli do smaku
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego do smaku
-
900 g wody
-
30 g masła
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
105.4 kcal /
440.8 kJ
Białko
3.2 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
17.3 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
378 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska