Zupa krem z warzyw

Zupa krem z warzyw

4.8 49 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
9 porcji

Składniki

  • 450 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 1 ½ pomidora przekrojonego na pół
  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 600 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, rzepy, pora), pokrojonych na kawałki
  • 3 gałązki natki pietruszki, świeżej
  • ¾ - 1 łyżeczka soli do smaku
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego do smaku
  • 900 g wody
  • 30 g masła
    30 g oliwy z oliwek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 105.4 kcal / 440.8 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 17.3 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 378 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...