Käsespätzle

Käsespätzle

4.6 13 rating
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 45 min
2 Portionen

Składniki

  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    ¼ Bund
  • Bergkäse in Stücken
    50 g
  • Hartkäse (z. B. Emmentaler), in Stücken
    35 g
  • Gruyère Käse in Stücken
    35 g
  • Weizenmehl, griffig etwas mehr für die Zwiebelringe
    130 g
  • Mineralwasser mit Kohlensäure
    20 g
  • Eier
    2
  • Salz
    2 ½ TL
  • Muskat, gemahlen
    1 Prise
  • Zwiebel
    1
  • Butterschmalz
    25 - 30 g
  • Butter etwas mehr zum Einfetten
    ½ EL
  • Pfeffer, frisch gemahlen nach Geschmack
    ¼ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 3377 mg
Białko 29 g
Kalorie 3003 kJ / 718 kcal
Tłuszcz 42 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 23 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...