Urządzenia i Akcesoria
Wälder Käsknöpfle
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 55 min
4 Portionen
Składniki
-
Salz3 TL
-
Bergkäse würzig, in Stücken150 g
-
Emmentaler in Stücken150 g
-
Räßkäse in Stücken150 g
-
Weizenmehl, griffig (siehe Tipp)510 - 520 g
-
Milch180 - 200 g
-
Eier (Größe M)5
-
Muskat, gemahlen2 - 3 Prisen
-
Butterschmalz55 - 110 g
-
Zwiebeln200 g
-
Pfeffer, frisch gemahlen3 - 4 Prisen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
57 g
Kalorie
4240 kJ /
1013 kcal
Tłuszcz
44 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
24 g
Węglowodany
96 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Semmelknödel
50 Min
Frittaten
30 Min
Älpler Flädle
30 Min
Riebel
3 Std.
Erdäpfelsalat
1 Std.
Kaspressknödelsuppe
1 Std. 35 Min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 Std. 15 Min
Topfenspinatknödel mit RUPP Feinster Streich Blauschimmelkäse
50 Min
Käsespätzle
45 Min
Gebackene Speckknödel
50 Min
Tiroler Kasnock’n
1 Std.
Spinatspätzle mit Schinken-Käse-Sauce
40 Min