Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g gekochte Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (am Vortag in Schale gekocht)
- 200 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr zum Bemehlen
- 50 g Weichweizengrieß
- 1 ¼ TL Salz
- 2 - 3 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- 2 Eidotter
- 1 - 3 EL Butter zum Braten
- 1 - 3 EL Butterschmalz zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1178 kJ / 282 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüselaibchen auf Salat mit Joghurtdressing
1óra
Mohnnudeln
1h 30 min
Kaspressknödelsuppe
1h 35min
Semmelknödel
50min
Käsespätzle
45 min
Germknödel
1óra
Mozartknödel mit Erdbeersauce
55min
Schupfnudeln mit Salbeibröseln und Topfen
1óra
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1h 25min
Wurstknödel
1h 20min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1h 25min
Nockerl / Spätzle
20 min