Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Eier (Größe M)
- 60 g Weizenmehl, glatt
- 120 g Milch
- ¼ TL Salz
- 2 - 3 EL Sonnenblumenöl, zum Backen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 467 kJ / 111 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch
1h 10 min
Spinatspätzle mit Schinken-Käse-Sauce
40 min
Eiernockerl
30 min
Grießnockerl (laktosefrei)
40 min
Kaspressknödelsuppe
1sa 35 dk
Semmelknödel
50 min
Käsespätzle
45 min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10 min
Marillenkuchen
1h 30min
Mini-Schaumrollen
1 Std. 40 Min
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20 min