Zupa krem z pieczarek

Zupa krem z pieczarek

4.2 103 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje

Składniki

  • 200 g pieczarek przekrojonych na pół
  • 250 - 300 g wody
  • 100 g mleka
  • ½ czubatej łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 25 g mąki pszennej
  • 1 - 2 szczypty soli
  • 25 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 20 g serka kremowego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 175.7 kcal / 735.2 kJ
Białko 6.9 g
Tłuszcz 10.2 g
Węglowodany 16.1 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Sód 184.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...