
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pieczarek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
200 g pieczarek przekrojonych na pół
-
250 - 300 g wody
-
100 g mleka
-
½ czubatej łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
25 g mąki pszennej
-
1 - 2 szczypty soli
-
25 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g serka kremowego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
175.7 kcal /
735.2 kJ
Białko
6.9 g
Tłuszcz
10.2 g
Węglowodany
16.1 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Sód
184.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska