Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pieczarek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
600 g pieczarek przekrojonych na pół
-
750 - 850 g wody
-
300 g mleka
-
1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ czubatej łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
75 g mąki pszennej
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
75 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
60 g serka kremowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
364.9 mg
Białko
6.9 g
Kalorie
735.1 kJ /
175.7 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Węglowodany
16.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa serowo-kalafiorowa
30min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45min
Zupa krem z zielonego ogórka
25min
Zupa krem czosnkowo-serowa
40min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35min
Zupa krem z groszku
40min
Zupa krem z porów
30min
Zupa krem z ziemniaków
40min
Zupa cebulowa
1h
Zupa krem z pomidorów
30min
Zupa z papryki i parmezanu
20min